Mezinárodní den šachu 20.7.2016 Liberec

21.07.2016 15:28

Dvacátý červenec je pro šachisty významný den. Tento den je oficiálně a celosvětově Mezinárodním dnem šachu. Proto oddíly TJ Desko Liberec, TJ Lokomotiva Liberec a TJ Slavia Liberec uspořádaly v rámci programu Liberecké pláže oslavu k tomuto dni. Akce se konala na náměstí Dr. Edvarda Beneše v Liberci. Akce byla zahájena v 11 hodin volným hraním na zahradních šachovnicích, následovala řešitelská soutěž, byly předvedeny netradiční formy šachu (šachy pro tři, Fischerovy šachy). Od 15 hodin byl připraven on-line zápas mezi Libercem a Pardubicemi, kdy za Liberec hrál předseda šachového svazu České republiky Viktor Novotný a za Pardubice velmistr Martin Petr. Partie po dramatickém průběhu skončila remízou.

Za Šk Frýdlant, z.s. se zúčastnili Tomáš Trejbal, Jaroslav Markovský, Jan Hrouzek, Jiří Urban, Dobroslav Buřita a z našich dětských talentů Tomáš Petrement, Jan Křelina a Vanessa Štujberová.

Naši mladí talenti se neztratili, Tomáš Petrement, zcela přesvědčivě vyhrál řešitelskou soutěž a Jan Křelina obsadil skvělé 2. místo a přivážejí si pěkné ceny. Vanesska Štujberová zase poskytla rozhovor pro regionální televizi RTM.

Akci jsme si všichni báječně užili.

Za sebe bych rád poděkoval Vojtovi Šicovi, Ivanu Kopalovi a Jindřichu Kovářovi a pořadatelskému týmu za uspořádání této jedinečné akce.

Za Šk Frýdlant, z.s.

Tomáš Trejbal - předseda

 

Na tomto odkazu se lze podívat na fotografie a i je stáhnout:

https://sachovy-klub-frydlant.rajce.idnes.cz/Mezinarodni_den_sachu_Liberec_20.7.2016#

a

krátké video z akce:

https://www.youtube.com/watch?v=xylDb3krISU&feature=youtu.be