Mezinárodní den šachu 2019 - zhodnocení

21.07.2019 18:11

Závěrečná zpráva z akce

„Mezinárodní den šachu 2019“ v Bílém Potoce

 

Šachový klub Frýdlant, z.s. za podpory Šachového svazu České republiky a obce Bílý Potok uspořádal 20. července akci „Mezinárodní den šachu 2019“. Akce se uskutečnila v rámci programu Bílopotockých slavností.

Účastníci si mohli zahrát volné partie mezi s sebou, s trenéry či se závodními hráči. Ti nejmenší nejvíce využívali velké zahradní šachy (laskavě zapůjčil ŠSČR). Pro účastníky a pro diváky byla připravena soutěž v řešení taktických diagramů o ceny. Přednášky zajišťoval mladý šachista Jakub Spyrka trenér z TJ Slovan Varnsdorf, z.s.

Od 15 hodin se uskutečnila simultánka, kdy se v tazích střídali Vojtěch Šic předseda komise rozhodčích ŠSLK a Tomáš Trejbal předseda Šk Frýdlant, z.s. Výsledek simultánky 6,5:1,5. Tomáš Petrement vyhrál a Jakub Spyrka remizoval. Tomáš Petrement je začínající šachový trenér v Bílém Potoce.

Po simultánce následoval bleskový turnaj odehraný tempem 2 x 5 minut. O první místo se dělili Adam Bradáč (Šk Frýdlant, z.s.) a Martin Klika (Šachklub Jilemnice) na 3. místě se umístil Václav Halba (TJ Slovan Varnsdorf, z.s.). Všichni účastníci bleskového turnaje byli odměněni věcnými cenami.

Akce byla zakončena v 20:00 a hodnotíme ji jako velmi zdařilou.

„Děti si zahrály simultánku se zkušenými hráči a pak si vyzkoušely svůj první bleskový turnaj mezi dospělými. Zahrály si také s obřími figurkami. Byly k dispozici i jiné dětské atrakce, příjemný hudební doprovod a spousta občerstvení za velmi rozumné ceny.
Za to vše patří velký dík vedení obce Bílý Potok a šachistům ŠK Frýdlant.“

(Václav Halba – předseda TJ Slovan Varnsdorf, z.s.)

„Děkuji, celému šachovému klubu, že jste nám krásně zpestřili program na našich slavnostech. Jsou krásné fotečky, kde dětem září oči radostí a to vypovídá vše, krásně jste se jim věnovali.  Těším se moc na další akce, které budeme moci podpořit.

(Jana Mikudíková – místostarostka obce Bílý Potok)

Na závěr bychom rádi poděkovali Šachovému svazu ČR za finanční podporu a zapůjčení zahradních šachů. Obci Bílý Potok, jmenovitě místostarostce Janě Mikudíkové, za zajištění technického zázemí a zařazení akce do oficiálního programu Bílopotockých slavností.

 

Za Šk Frýdlant, z.s. Tomáš Trejbal

 

www.facebook.com/pg/DDM-Varnsdorf-a-TJ-Slovan-Varnsdorf-zs-%C5%A0ACHY-487246368323104/posts/?ref=page_internal

 

Fotodokumentace: